Hírek

Fotógaléria

Köznevelési csoportunk programjai, előadásai

2021. november 17.

Rajz és kézműves délután került megrendezésre a Kossuth Lajos Városi Kollégiumban Morvainé Hipszki Erika kollégiumi nevelő tanár és Farkas Eszter iskolai szociális segítő (Családsegítő és Gyermekjóléti Központ , Köznevelési Munkacsoport) szervezésében. A gyerekek először Morvainé Hipszki Erika tanárnő előadását hallgatták meg a pointilizmusról, majd Farkas Eszter mutatta be a mandala készítést és meditatív jelentőségét ennek a technikának. Ezután a gyerekekkel közösen alkottak.


2021. október 13.

A Kossuth Lajos Városi Kollégiumban egészség nap keretében Farkas Eszter iskolai szociális segítő (Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Köznevelési Munkacsoport) "Lelki egészség" címmel előadást tartott a kollégistáknak. Az interaktív előadás során hasznos információkat, tippeket kaphattak a gyerekek, hogyan őrizhetjük meg a lelki egészségünket. 

2021.október 15.

Szertelen Ifjúság Napja

Városunkban a Flesch Központban tizenkettedik alkalommal megrendezett Szertelen Ifjúság Napja elnevezésű rendezvényen közel nyolcszáz általános és középiskolás diák vett részt. A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Köznevelési Munkacsoportjából Ábrahám Péter és Farkas Eszter 4 előadást tartott az iskolai bántalmazás témakörében. Az interaktív előadásnak nagy sikere volt a gyerekek körében. A diákok szituációs játékok segítségével elsajátíthatták a megküzdési stratégiákat is. Ezzel gyakorlati segítséget is kaptak a tanulók.